Krople stosować u dziecka gdy: jest w trakcie lub po leczeniu antybiotykiem; uczęszcza do żłobka lub przedszkola; jest alergikiem; choruje w okresie jesienno-zimowym; karmione jest mlekiem modyfikowanym.
Dawkowanie
5 kropli/dobę.
Uwagi
Środka żywieniowego nie należy narażać na działanie promieni słonecznych i źródeł ciepła. Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Nie zamrażać. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po pierwszym otwarciu fiol., środek żywieniowy należy spożyć w ciągu 30 dni.
Działanie
Środek żywieniowy zawiera 5 miliardów kultur bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) w 5 kroplach. Jest szczepem probiotycznym z najbogatszą dokumentacją kliniczną, którego skuteczność i bezpieczeństwo udokumentowano w licznych badaniach klinicznych. Środek żywieniowy przyjazny alergikom. Szczep namnaża się w przewodzie pokarmowym, zapobiegając rozwojowi patogennych bakterii chorobotwórczych oraz wirusów, zapobiega przenikaniu alergenów do organizmu. Jest to szczególnie ważne w przypadku niemowląt i dzieci. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) dla osób z chorobami układu pokarmowego. W wielu badaniach klinicznych potwierdzono skuteczność działania szczepu w zapobieganiu występowania ostrych i przewlekłych biegunek o różnej etiologii, łagodzeniu objawów biegunki, skracaniu czasu trwania biegunek, zarówno infekcyjnych jak i poantybiotykowych, wraz ze zmniejszeniem częstotliwości oddawania stolca. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) zmniejsza częstotliwość występowania i nasilenia niektórych objawów zespołu jelita drażliwego (bóle brzucha i wzdęcia), szczep obniża ryzyko kolonizacji przewodu pokarmowego przez grzyby z rodzaju Candida, wspomaga odporność, zapobiega atopowemu zapaleniu skóry, zwłaszcza u dzieci z grupy wysokiego ryzyka alergii. Bezpieczeństwo stosowania szczepu potwierdzono w badaniach klinicznych. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) jest jednym z nielicznych szczepów, których bezpieczeństwo potwierdzono w perspektywie długofalowej.
Skład
Olej kukurydziany, liofilizowane kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103
Nasza strona używa cookies, czyli po polsku ciasteczek.
Do czego są one potrzebne mogą Państwo dowiedzieć się tutaj.
Korzystając ze strony, wyrażają Państwo zgodę na używanie ciasteczek (cookies).
Ustawienia dotyczące przechowywania ciasteczek można zmienić w swojej przeglądarce.
Komentarze
[ z 0]