Bogate źródło witaminy C pozyskanej z owoców aceroli, dzikiej róży i czarnej porzeczki. Owoce aceroli, czyli wiśni z Barbados, zawierają największą wśród roślin ilość witaminy C. Stanowi ona około 3 proc. ich składu. Wartościowe są także owoce dzikiej róży (około 1,8%) i czarnej porzeczki (do 1%). Naturalna postać tej witaminy wchłania się lepiej od syntetycznej i jest szczególnie łagodna dla śluzówki żołądka. Witamina C z aceroli, dzikiej róży i czarnej porzeczki: wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego; zwiększa odporność organizmu na choroby; ma zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych i w okresie rekonwalescencji; uzupełnia niedobory w stanach zwiększonego zapotrzebowania, zwłaszcza przy dużych wysiłkach fizycznych - poprawia sprawność; chroni przed skutkami stresu. Witamina C zawarta w pokarmach rozkłada się pod wpływem światła i temperatury. Wobec niemożności magazynowania witaminy C w organizmie, niezbędnym staje się jej ciągłe uzupełnianie.
Skład
Witamina C.
Sposób stosowania
1-2 tabletki dziennie.
Bezpieczeństwo stosowania
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nasza strona używa cookies, czyli po polsku ciasteczek.
Do czego są one potrzebne mogą Państwo dowiedzieć się tutaj.
Korzystając ze strony, wyrażają Państwo zgodę na używanie ciasteczek (cookies).
Ustawienia dotyczące przechowywania ciasteczek można zmienić w swojej przeglądarce.
Komentarze
[ z 0]